Griep zo goed als voorbij

21 maart 2013 – Met het begin van de lente lijkt er ook een einde te komen aan de griep. Het aantal nieuwe griepachtige ziektebeelden per week is nu duidelijk onder de 500 op 100.000 gedaald en bevindt zich dicht bij onze epidemische grens van 382 op 100.000:

Afbeelding - ILI 21 maart 2013

Zelfs als wordt gecorrigeerd voor leeftijd (de Grote Griepmeting krijgt relatief weinig meetgegevens van jonge kinderen – geef alstublieft ook de gezondheid van uw kinderen door!) is de dalende trend duidelijk zichtbaar:

Afbeelding - ILI 21 maart 2013 gecorrigeerd

Het betekent natuurlijk niet dat niemand nu meer griep krijgt. De laatste weken was bijvoorbeeld het aantal gevallen van B-griep in opmars. Maar de epidemie lijkt na 14 weken zijn langste tijd te hebben gehad.

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid