Recordaantal besmettingen op één dag: ‘Limiteer de contacten’

26 oktober 2020

Mijn belangrijkste boodschap is: spreek de komende twee weken niet af met familie of vrienden, druk de sociale pauzeknop in’, zei Steven Van Gucht. ‘Aan dit tempo wordt de kaap van de 2.000 patiënten op intensieve zorg binnen de twee weken gehaald, dat is de maximumcapaciteit voor covid-patiënten op intensieve zorg.’

Lees verder bij De Standaard:

https://m.standaard.be/cnt/dmf20201026_93455836

België vroeg Nederland om coronapatiënten over te nemen

26 oktober 2020

België heeft gevraagd of in Nederlandse ziekenhuizen Belgische coronapatiënten kunnen worden opgenomen, meldt Ernst Kuipers maandagmiddag. Volgens de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) kan dat incidenteel ‘op basis van wederkerigheid’, maar is Nederland op dit moment niet in staat pm structureel Belgische patiënten een ziekenhuisbed te bieden.

Lees verder bij Nu.nl:

https://www.nu.nl/coronavirus/6086370/belgie-vroeg-nederland-om-coronapatienten-over-te-nemen.html

Crisisexpert pleit voor perspectief: ‘Ik zie dat de samenleving kapotgaat’

26 oktober 2020

Nog steeds zijn er geen lichtpuntjes in zicht. Op zijn vroegst aan het eind van deze week zxal voor het kabinet helder genoeg zijn wat het effect is van de maatregelen die twee weken geleden werden afgekondigd. Als de cijfers niet omlaag gaan, lijken strengere maatregelen onafwendbaar.

Lees verder bij Nieuwsuur:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2353973-crisisexpert-pleit-voor-perspectief-ik-zie-dat-de-samenleving-kapotgaat.html

Proefpersonen vertellen over coronavaccin: ‘Enige bijwerking was lichte hoofdpijn’

25 oktober 2020

Het is een veelbesproken onderwerp: het coronavaccin. Maar hoe zit het met de mensen die deze vaccins testen? Hebben ze bijwerkingen, hoe werkt zo’n proef en maken ze zich zorgen over de trajecten die worden stilgelegd?

Lees verder bij NOS Nieuws:

https://nos.nl/artikel/2353780-proefpersonen-vertellen-over-coronavaccin-enige-bijwerking-was-lichte-hoofdpijn.html

Het effect van de griepprik

Het effect van de griepprik bij de griepmeters in Nederland (boven) en Vlaanderen (onder). Met name tijdens de piek van de griepgolf, als er sprake is van veel gevallen van echte influenza, is het verschil duidelijk te zien.

Vaccinatie effecten vergelijking NL/BE

Combinatie van schimmel en griep werd IC-patiënten fataal

Combinatie van schimmel en griep werd IC-patiënten fataal

In de winter van 2015 en 2016 zijn minstens 14 verder gezonde Nederlanders gestorven aan een combinatie van griep en een schimmelinfectie. Het is voor het eerst dat er zoveel schimmelinfecties bij de jaarlijkse wintergriep zijn gesignaleerd.

Lees verder bij NRC.nl

10 april 2017 06:38

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid