Corona begint steeds meer te lijken op een van de vele winter virussen, aldus experts.

Het aantal besmettingen neemt steeds verder af. Veel mensen beschikken over antistoffen. De roep om alle maatregelen los te laten wordt luider. Lees hier meer.

Het lijkt erop, dat de coronapandemie zo goed als voorbij is, aldus het RIVM.

De meeste mensen hebben een goede bescherming opgebouwd tegen het coronavirus. Het aantal positieve tests neemt af. Het virus verdwijnt niet, maar corona wordt mogelijk een seizoensziekte. Lees hier meer.

Zijn we al weer over de top van de herfstgolf heen?

Het aantal besmettingen is met circa 20% gedaald vergeleken met vorige week. Evenals het aantal positieve tests. Is de herfstgolf op zijn retour? Lees hier meer.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Een najaarsgolf dient zich aan.

De impact van corona op de maatschappij is weer aan het stijgen. Voor kwetsbare groepen geldt een verhoogd besmettingsrisico. Basismaatregelen tegen besmetting en herhaalprikken zijn nu zeer gewenst, aldus Minister Kuipers van Volksgezondheid. Lees hier meer.

De coronacijfers stijgen. Dit leidt nog niet tot grote zorgen bij mensen

Veel mensen maken zich meer zorgen om de energiecrisis en afnemende koopkracht dan om het toenemend aantal coronabesmettingen. Bovendien zijn velen meer keren gevaccineerd. Lees hier meer.

 

Nu het coronavirus naar verwachting vaker gaat toeslaan, publiceren we weer nieuwsberichten uit de media. Om te beginnen een artikel over boostervaccinatie.

Waarom is het verstandig om weer een herhaalprik te halen. En hoe vaak kunnen we dat eigenlijk doen? Lees hier meer.

Hoe kan het toch, dat een deel van de mensen die corona hebben gehad, er langdurig klachten aan overhouden?

Long covid vergt zowel fysiek als psychisch veel van mensen. Artsen zijn hard op zoek naar effectieve behandelmethoden. Maar het is een lastig te onderzoeken fenomeen. Er is immers een grote variëteit aan symptomen. En oorzaken zijn niet direct aan te wijzen. Lees hier meer.

Krijgen we deze zomer te maken met een coronagolf(je)?

De snelle opkomst van de omikronvarianten BA.4 en BA.5 gaat mogelijk gepaard met een toename van het aantal coronabesmettingen. Lees hier meer.

Het is lastig om een goed zicht te houden op de verspreiding van het coronavirus. Hoe voorkomen we, dat we weer verrast worden door een opleving ervan?

Er lijken nog maar weinig mensen besmet te zijn. Echter, veel mensen laten zich niet testen. Minder zicht op de virusverspreiding maakt snel reageren bij een opleving ervan erg moeilijk.Lees hier meer.

Mocht dit najaar een nieuwe coronagolf over ons heen spoelen, dan zijn wij er slecht op voorbereid.

Het personeelstekort in de zorg is nog steeds heel hoog. Een nieuwe coronagolf kunnen ziekenhuizen waarschijnlijk niet aan. Met mogelijk weer een lockdown tot gevolg. Lees hier meer.

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2020 griepencorona.nl Privacybeleid