In ons land is de corona-pandemie ten einde. Testen op het virus is volgens het OMT niet meer nodig.

Het coronavirus bevindt zich in Nederland in een endemische fase; het virus is sluimerend aanwezig. Afstand houden en in de elleboog niezen blijft overigens nog wel belangrijk. Lees hier meer.

Veel oversterfte in 2022 door griep en corona.

Vorig jaar was sprake van een aanzienlijke oversterfte. Griep en corona waren belangrijke oorzaken. Lees hier meer.

Naast het griepvirus zijn er ook andere virussen, die tot meer druk op de zorg leiden. Hoe zit dat precies?

We zitten inmiddels in de derde week van de griepepidemie. Naast het griepvirus zijn andere virussen actief. En het lijkt erop, dat we na corona iets minder weerstand hebben. Lees hier meer.

De griepepidemie houdt aan. De zorg staat weer voor een uitdaging.

Was het eerst het coronavirus, nu zorgt vooral het griepvirus voor extra druk op de zorg. Lees hier meer.

Het einde van de coronacrisis is in zicht. Alle test- en isolatieadviezen kunnen binnenkort worden afgeschaald.

Het omikronvirus inclusief al haar subvarianten leidt niet meer tot grote uitbraken. Volgens Jolanda Sap (Maatschappelijk Impact Team) en Jaap van Dissel (Outbreak Management Team) kunnen ergens in januari alle test- en isolatieadviezen de ijskast in. Lees hier meer.

Corona begint steeds meer te lijken op een van de vele winter virussen, aldus experts.

Het aantal besmettingen neemt steeds verder af. Veel mensen beschikken over antistoffen. De roep om alle maatregelen los te laten wordt luider. Lees hier meer.

Het lijkt erop, dat de coronapandemie zo goed als voorbij is, aldus het RIVM.

De meeste mensen hebben een goede bescherming opgebouwd tegen het coronavirus. Het aantal positieve tests neemt af. Het virus verdwijnt niet, maar corona wordt mogelijk een seizoensziekte. Lees hier meer.

Zijn we al weer over de top van de herfstgolf heen?

Het aantal besmettingen is met circa 20% gedaald vergeleken met vorige week. Evenals het aantal positieve tests. Is de herfstgolf op zijn retour? Lees hier meer.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Een najaarsgolf dient zich aan.

De impact van corona op de maatschappij is weer aan het stijgen. Voor kwetsbare groepen geldt een verhoogd besmettingsrisico. Basismaatregelen tegen besmetting en herhaalprikken zijn nu zeer gewenst, aldus Minister Kuipers van Volksgezondheid. Lees hier meer.

De coronacijfers stijgen. Dit leidt nog niet tot grote zorgen bij mensen

Veel mensen maken zich meer zorgen om de energiecrisis en afnemende koopkracht dan om het toenemend aantal coronabesmettingen. Bovendien zijn velen meer keren gevaccineerd. Lees hier meer.

 

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid