Griep zet nog niet door

21 december 2015 – De griep zet nog niet door. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Grote Griepmeting over week 51. De week ervoor ‘raakte’ het aantal griepachtige ziektebeelden de epidemische grenswaarde. Ook huisartsen-peilstations van het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) zagen datzelfde beeld.

Het aantal griepachtige ziektebeelden in Nederland raakte vorige week even de epidemische grens (zwarte, kromme lijn), maar is er nu weer onder.

“Of de ‘griep’ zal doorzetten valt zeer te betwijfelen,” meldden we vorige week. En inderdaad: het aantal griepachtige ziektebeelden dook afgelopen week weer onder de epidemische grenswaarde. Omdat het nu kerstvakantie is en de scholen gesloten zijn, zal de griep niet verder kunnen toenemen. In de wintersportlanden is er ook nog geen griep van betekenis.

Vorige week was er alleen in Utrecht, Gelderland en Flevoland een overschrijding van de epidemische grenswaarde voor griep.

Zie ook Beginnetje van griep in Nederland

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid