Veel gestelde vragen over de Grote Griepmeting als project

Waar gaat dit project over?

Elk jaar trekt in de herfst en de winter een griepplaag over Noord-Europa; gemiddeld wordt 10% van de Nederlanders door de ziekte getroffen. Dit jaar gaan we proberen zoveel mogelijk gegevens te verzamelen over het verloop van de ziekte, door ‘gewone’ mensen te vragen ons te vertellen wat voor symptomen ze hebben (zere keel, koorts, snotterigheid, …). Met die gegevens kunnen we een beter inzicht krijgen in de griep in ons land.

Waar komen de gegevens vandaan?

Van mensen zoals u en ik. Iedereen kan zich aanmelden als ‘Griepmeter’, en hoe meer mensen zich aansluiten hoe beter de meetgegevens worden, en hoe meer we zullen leren over de griepepidemie.

Dus ik kan me aanmelden?

Ja! Heeft u het al gedaan?

Ik woon in België, maar deze site heeft een .nl-domein. Kan ik ook Griepmeter worden?

Ja, meldt u zich vooral aan! Het project wordt vanuit Nederland geleid, maar we willen het gehele Nederlandse taalgebied bestrijken. Iedereen in Nederland en België die het Nederlands verstaat is welkom! Overigens is er ook een .be-domein. En inmiddels is de Franse vertaling van de site klaar zodat over niet al te lange tijd ook Franstaligen in hun eigen taal kunnen meedoen.

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid