Nieuw vogelgriepvirus voorlopig geen gevaar voor België

Nieuw vogelgriepvirus voorlopig geen gevaar voor België

China heeft dinsdag vier nieuwe gevallen van H7N9-vogelgriep bij de mens gemeld. Het virus dook onlangs voor het eerst bij de mens op in Shangai, waar twee mensen eraan stierven. Het Europese centrum ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) schat het risico voor Europa momenteel heel laag in.

In België volgt het Referentiecentrum Influenza het probleem op de voet, zo heeft het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid dinsdag meegedeeld.

‘Als referentiecentrum hebben wij een surveillancesysteem voor de virussen die in België circuleren. Hierdoor kunnen we snel reageren als er een potentieel risico ontstaat door de introductie van een nieuw virus’, legt Isabelle Thomas, virologe bij het Referentiecentrum Influenza, in de mededeling uit.

Lees verder bij De Standaard

2 april 2013 06:34

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid