Alle scholen sluiten als de griep in het land is: een goed idee?

Alle scholen sluiten als de griep in het land is: een goed idee?

“Als het land in de greep is van een zware griep, moet men durven overwegen om scholen tijdelijk te sluiten om verdere verspreiding te stoppen.” Dat zegt Niel Hens, professor biostatistiek aan de universiteiten van Antwerpen en Hasselt, die zopas een Europese beurs van 1,6 miljoen euro kreeg om uit te zoeken hoe epidemieën ingedijkt kunnen worden.

Elke persoon met griep besmet volgens professor Hens op zijn of haar beurt gemiddeld 1,5 personen die op hun beurt weer 1,5 anderen met griep opzadelen. Eén maand later heeft die allereerste patiënt al 112 zieken op zijn of haar geweten. “Door scholen tijdelijk te sluiten, kunnen we die verspreiding stoppen”, klinkt het. In sommige Aziatische landen doet men dat nu al wanneer er sprake is van een zwaar griepseizoen.

Lees verder bij Het Nieuwsblad

22 februari 2016 06:33

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid