Aspirine slikken helpt griep sneller verspreiden

Aspirine slikken helpt griep sneller verspreiden

Koortswerende middelen zoals aspirine, ibuprofen of paracetamol doen meer kwaad dan goed bij griep. Niet alleen omdat de zieke persoon zijn ziekte zo maskeert en zijn omgeving nog meer kan besmetten, maar ook omdat virussen immers niet van warmte houden en zo de kans krijgen zich sneller te vermenigvuldigen, zo luidt de conclusie van een Canadese studie.

Bij griep grijpen we bijna automatisch naar aspirine of paracetamol, om symptonen als koorts te onderdrukken en ons ongemak enigszins te verlichten, maar dat doet onze zieke lichaam meer kwaad dan goed, zo blijkt uit een onderzoek van de Canadese McMacter University waarvan de resultaten werden gepubliceerd in het vaktijdschrift Proceedings of the Royal Society.

Lees verder bij De Standaard

28 januari 2014 13:21

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid