België: Griepepidemie vanaf maandag nog erger

De griepepidemie die sinds twee weken in ons land heerst, slaat ongemeen hard toe. En het einde is nog niet in zicht. Dat zegt onder meer huisartsenvereniging Domus Medica. Wie thuis zit en maandag weer naar school of het werk moet, kan maar beter goed uitgerust zijn. ‘Want dan ben je beter gewapend tegen de ziekte. En dat zal nodig zijn.’

Wie tijdens de krokusvakantie werkt, zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben aan het aantal aanwezige collega’s. De griepepidemie die sinds twee weken officieel in ons land is, is hard aan het toeslaan. Normaal spreekt men van een griepepidemie zodra 138 inwoners op 100.000 met griepsymptomen bij de huisarts aankloppen. Gisteren waren dat er gemiddeld al 585 of meer dan vier keer zo veel, zo blijkt uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV).

Lees verder bij De Standaard

23 februari 2012 09:33

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid