Beter griepvaccin op komst

Beter griepvaccin op komst

Er komt een griepvaccin op de markt dat tegen vier varianten van griep beschermt, tegenover drie nu. Hierdoor moet het vaccin efficiënter zijn. In de voorbije winter werden veel mensen toch ziek, al hadden ze een griepprikje gekregen.

Het nieuwe griepvaccin voor dit najaar zal een betere bescherming bieden. Het vaccin dat vorig jaar werd toegediend, bleek onvoldoende griep tegen te gaan. Veel Belgen werden toch ziek, al hadden ze een griepprikje gekregen. Dat komt doordat het griepvirus op korte tijde van gedaante kan veranderen.

Nu komt er een vaccin dat vier stammen, zeg maar vier varianten, van het griepvirus bestrijdt, in de plaats van drie, waardoor de risico’s om toch besmet te raken, worden ingeperkt. Het vaccin komt van GSK. De farmagroep is hier als eerste mee klaar, nog voor de concurrentie.

Lees verder bij www.tijd.be

29 april 2015 06:49

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid