Buikgriep treft crèchekind twee keer zo vaak als thuisblijver

Buikgriep treft crèchekind twee keer zo vaak als thuisblijver

Kinderen die naar het kinderdagverblijf gaan, hebben twee keer zo vaak buikgriep als thuisblijvende kinderen. Ze ontwikkelen daarmee, anders dan veel ouders denken, op de lange termijn waarschijnlijk geen betere weerstand tegen de ziekte.

Dat concludeert promovendus Remko Enserink, verbonden aan het RIVM en UMC Utrecht, op basis van onderzoek onder bijna vijfduizend gezinnen en honderd kinderdagverblijven. Dagopvangkinderen krijgen niet alleen vaker buikgriep dan kinderen die niet naar de crèche gaan, ook bezoeken ze twee keer zo vaak de huisarts. Bovendien bleek uit Enserinks analyse van Deense gegevens, verzameld onder vierhonderdduizend kinderen, dat dagverblijfkinderen daar tweemaal zo vaak worden opgenomen in het ziekenhuis voor complicaties bij buikgriep.

Lees verder bij De Volkskrant

10 december 2014 13:31

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid