Definitie pandemie oorzaak gekte Mexicaanse griep

16 november 2010 – Nieuwsuur – Marc Sprenger, directeur van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) in Stockholm, wil dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de definitie van een pandemie aanpast.

In de oude WHO definitie van 2005 ging men nog uit van veel doden en zieken bij een pandemie. De ernst van het virus is nu geen criterium meer. Door die verandering kon de WHO op 11 juni 2009 de pandemie afkondigen.

Lees het hele artikel op nieuwsuur.nl of bekijk de uitzending hieronder.

<object width=”465″ height=”280″><param name=”movie” value=”http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf”></param><param name=”allowfullscreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”true”></param><param name=”flashvars” value=”tcmid=tcm:5-844046″/><embed src=”http://s.nos.nl/swf/nos_video_embed.swf” type=”application/x-shockwave-flash” width=”465″ height=”280″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” flashvars=”tcmid=tcm:5-844046″></embed></object>

17 november 2010 21:04

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid