Geen bewijs voor dodelijke bijwerkingen Tamiflu

De Amerikaanse Voedings- en Medicijnenautoriteit FDA ziet geen reden om de bijsluiter van het middel Tamiflu aan te passen. Onlangs overleden twaalf Japanse kinderen, die allen het middel hadden gebruikt.

Het is volgens de FDA niet aantoonbaar dat het overlijden van de twaalf veroorzaakt is door het medicijn. Dat schrijft Huisarts Vandaag.

Gebrekkige documentatie én het feit dat de kinderen tegelijkertijd andere medische aandoeningen hadden toen ze overleden, maakt het moeilijk een oorzakelijke relatie tussen Tamiflu en het overlijden aan te tonen. FDA, dat het middel beoordeelt, vond het niet noodzakelijk de bijsluiters van Tamiflu aan te passen. Tamiflu wordt gemaakt door een Zwitsers farmaceutisch bedrijf.

30 november 2004 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid