Griep piekt eind volgende week (België)

6 januari 2011 – In de buurlanden vielen al de eerste griepdoden. Viroloog Marc Van Ranst relativeert: ook in België zullen we er niet aan ontkomen, maar al bij al gaat het om een milde griep.

Eind december kondigde het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid officieel het begin van de griepepidemie aan. Sindsdien nam het aantal griepgevallen gestaag toe. Deze week zijn het er dubbel zoveel als vorige week. Dat blijkt uit de ‘GroteGriepMeting’. Zo’n 20.000 Belgen en Vlamingen houden vrijwillig gegevens bij over hun gezondheid en of ze griepsymptomen hebben of niet. Vorige week rapporteerde 1 procent positief, deze week is dat 2 procent, wat erop wijst dat het aantal griepgevallen nog aan het stijgen is. Vooral in de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stijgt het aantal besmettingen.

Lees verder bij De Standaard Online

6 januari 2011 10:13

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid