Grieptentoonstelling in Rotterdam

In het kader van Darwinjaar 2009 organiseren het Erasmus MC en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de tentoonstelling ´H5N1 – De evolutie van een griepvirus’. Deze besmettelijke tentoonstelling over griepvirussen, vogelgriep, globale verspreiding, beleidsmaatregelen, vaccins en virusremmers is open van 12 februari tot en met 25 oktober dit jaar.

Bezoekers van de tentoonstelling gaan zelf met griep aan de slag. Bij binnenkomst komen zij erachter dat ze tijdens een vakantie besmet zijn geraakt met een griepvirus. Warmtedetectoren op luchthaven Schiphol slaan groot alarm! De zieke patiënt komt er bij het doorlopen van de tentoonstelling achter welke soort griep hij of zij heeft en wat de kansen op genezing zijn.

Voor wie Rotterdam wel erg ver weg is en voor mensen die na de tentoonstelling nog niet uitgegriept zijn, is er de online game ‘The Great Flu’. Dit spel is vanaf 12 februari te spelen via de websites van het Erasmus MC en het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Als speler sta je in de schoenen van een internationale organisatie die de strijd moet aanbinden met een dreigende grieppandemie. Maar pas op: elke maatregel kost geld en het budget is beperkt!

Bezoekadressen en meer informatie:
Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345 (museumpark)
Erasmus MC

5 februari 2009 12:22

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid