GroteGriepmeting 3 start 15 november 2005

Op dinsdag 15 november gaat de 3e Grote Griepmeting officieel van start. Vanwege de dreigende pandemie door het vogelgriepvirus H5N1 is het dit jaar extra spannend. Op deze site zult u dan ook alle ins en outs kunnen volgen over de gewone wintergriep en de vogelgriep.

U kunt zich nu alvast aanmelden voor dit grote project, dat de verspreiding van griep in Nederland en België in kaart brengt. Dit jaar is ook in Portugal een griepmeting opgezet (gripept.net).<BR><BR><B>Schematisch model van een griepvirusdeeltje. Het griepvirus is net een tennisbal met daarin punaises geprikt. De eiwitten op de buitenkant, de <I>neuraminidase</I> en de <I>hemagglutinine</I>, zijn ervoor om de gastheercel binnen te dringen en weer te kunnen verlaten. Binnenin de bal ligt het erfelijke materiaal in de vorm van 8 RNA strengen.</B><BR><BR><BR><bR><BR><BR><BR><BR><bR><BR><BR><BR><BR><BR><BR> Wanneer u zich aanmeldt krijgt u eerst éénmalig een korte vragenlijst over uw persoonlijke situatie. Daarna zult u iedere twee weken een nieuwsbrief ontvangen met interessante feiten over de griep, alsmede de laatste ontwikkelingen op het gebied van de griep en de vogelgriep. Wekelijks sturen wij u een reminder om aan ons door te geven welke (griep)symptomen u in de voorafgaande week heeft gehad.

1 november 2005 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid