link volgt advies griepvaccinatie

Minister Klink volgt de aanbevelingen van de Gezondheidsraad en het RIVM met betrekking tot de vaccinatie-aanpak bij de huidige grieppandemie. Dat zei hij vandaag na de presentatie van het gezamenlijke advies. Klink voegde er aan toe oog te hebben voor mensen die niet tot de risicogroepen behoren: ‘wij hebben genoeg vaccins voor iedereen; er zijn er 34 miljoen ingeslagen’. Of iedereen het ook (kosteloos) krijgt, wordt nader afgewogen.

De Gezondheidsraad en het RIVM concluderen dat mensen die in de gezondheidszorg werken en mogelijk in contact komen met patiënten uit de risicogroepen, als eersten moeten worden gevaccineerd. Ook mensen met een verhoogd risico op ernstige complicaties komen in de eerste fase aanmerking voor een vaccin, adviseren de organisaties.

De verwachting is dat dit najaar voldoende vaccin beschikbaar is. De minister gaf aan dat het huidige virus Nieuwe Influenza A (H1N1, ook bekend als Mexicaanse griep) mogelijk nog kan muteren, maar dat Nederland ‘op het ergste is voorbereid’.

Bron: minvws.nl

19 augustus 2009 14:32

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid