Minder animo griepprik, vanwege ‘ophef over het nut van de prik’

Het animo voor de griepprik is dit jaar flink gedaald. Huisartsen melden dat ze minder patiënten hebben gevaccineerd en ziekenhuizen zien bij artsen en verpleegkundigen een forse terugloop in het aantal vaccinaties. Ze wijten dat aan de discussie die vorige maand is ontstaan over het nut van de griepprik.

Navraag bij de acht academische ziekenhuizen wijst uit dat veel minder zorgpersoneel dan vorig jaar zich heeft laten inenten. Het Nijmeegse UMC St Radboud kampt met een daling van 45 naar 31 procent. Het Leidse LUMC constateert een afname met 18 procent, van 791 naar 649 artsen en verpleegkundigen. In Maastricht is de vaccinatiegraad afgenomen van 24 naar 17 procent, in Groningen van 23 naar 16 procent. Ook het Rotterdamse Erasmus MC en het Amsterdamse AMC en het VUmc melden een daling. Alleen in het UMC Utrecht is de opkomst met 20 procent gelijk gebleven.

Lees verder bij de Volkskrant

12 december 2011 15:49

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid