Partners/Sponsors van de voormalige Grote Griepmeting

Dit waren de verantwoordelijke partijen ten tijde van de Grote Griepmeting (2003-2017)

Science in Action
Science in Action was het bedrijf van Carl Koppeschaar en Ronald Smallenburg, respectievelijk inhoudelijk en zakelijk eindverantwoordelijke van de Grote Griepmeting.

Sinds 2003 organiseerden Carl en Ronald interactieve metingen op internet waarbij iedereen meer leert over wetenschap door er zélf aan bij te dragen. naast de Grote Grieometing waren dat o.a. de Grote Nanometing (2010) en  de Grote Longontstekingmeting (2011). Er werd ook samengewerkt met andere onderzoeken zoals in de AroundYou en Luis Thuis onderzoeken van resp. het Julius Centrum van het UMC Utrecht en het RIVM in Bilthoven.

Onze missie was het bevorderen van kennisgedreven burgerschap.

Onze visie was om dat te doen op basis van degelijk, participatief onderzoek op internet. Iedereen, van jong tot oud, nodigden wij uit om mee te doen aan onze online metingen. Daarmee leerde u niet alleen meer over het onderwerp zelf maar droeg u ook bij aan meer kennis over het thema.

Trefwoorden: kwaliteit en integriteit. Naar voren komen in: bescherming van de privacy, onafhankelijk onderzoek en wetenschappelijke ethiek.

Partners ten tijde van de Grote Griepmeting

De Digitale School verzorgt in samenwerking met Kennisnet workshops waarin digitaal lesmateriaal wordt gemaakt dat direct in de les te gebruiken is.

Het Nederlands Instituut voor Biologie – kortweg NIBI – is de beroepsvereniging voor biologen. Met de steun van haar leden, of dat nou ecologen, microbiologen, biologiedocenten, biotechnologen, medisch biologen of milieuadviseurs zijn, zorgt het NIBI voor verbetering op de arbeidsmarkt, in het onderzoek en in het onderwijs. Biologen tellen mee!

Kennisnet is dé internetorganisatie voor het primair-, voortgezet- en beroepsonderwijs (po, vo en bve). Kennisnet is van en voor het onderwijs en heeft daarmee nadrukkelijk een publieke opdracht. Om deze opdracht in te vullen richt Kennisnet virtuele ruimten in ten behoeve van leer- en onderwijsprocessen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet onderzoek op het gebied van volksgezondheid en milieu en omvat tevens het milieu-en natuurplanbureau. Het RIVM verricht niet alleen zelf onderzoek, maar verzamelt ook wereldwijde kennis, geeft daar betekenis aan en past die kennis toe. Het RIVM bood geen waarborging van wetenschappelijke kwaliteit van De Grote Griepmeting, en was op geen enkele wijze verantwoordelijk voor De Grote Griepmeting.

Het NIVEL is het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Het NIVEL onderzoekt de effectiviteit en de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland en de (relaties tussen) de verschillende partijen in de zorg: zorgaanbieders, zorggebruikers, zorgverzekeraars en de overheid. Het NIVEL onderzoekt ook de Europese gezondheidszorg.

De Nederlandse Vereniging voor Onderwijs in de Natuurwetenschappen (NVON) bevordert de inhoudelijke kwaliteit van het natuurwetenschappelijke onderwijs in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaarberoepsonderwijs.

Het Erasmus MC, gevestigd in de stad Rotterdam, is een universitair medisch centrum waar nieuwe kennis wordt ontwikkeld en overgedragen aan (toekomstige) professionals. Als grootste universitair medisch centrum van Nederland schept het Erasmus MC in Nederland bijzondere kansen voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.

Rega Instituut, Afdeling Klinische en Epidemiologische Virologie, Katholieke Universiteit Leuven Het Rega Instituut is een multidisciplinair onderzoekscentrum van de Katholieke Universiteit Leuven, en doet sinds 1954 onderzoek op virale en bacteriële infectieziekten, kanker, en immunologische aandoeningen. Het team van de afdeling Klinische en Epidemiologische Virologie bestudeert de moleculaire evolutie van een breed gamma virussen, zoekt actief naar nieuwe menselijke en dierlijke virussen, en doet tevens onderzoek naar antivirale middelen.

Insights International helpt organisaties met het professionaliseren van het managen van projecten en programma’s. Tevens detacheert zij project- en procesmanagers. Het is in Nederland de eerste geaccrediteerde training en consultancy organisatie voor de projectmanagementmethode PRINCE 2.

Vancis biedt hoogwaardige ICT-diensten aan bedrijven, universiteiten en onderwijs- en zorginstellingen. Het fundament van de dienstverlening: haar eigen datacenter in Almere. Vancis brengt uw systemen onder in haar eigen geconditioneerde computerruimten. Met volop voorzieningen voor beveiliging, dataopslag en connectiviteit.

Vancis

Cambrium levert internetdiensten in brede zin. Verbindingen, ISP-diensten, telefonie, televisie en servicedesk gericht op consument en MKB. Label van Cambrium is Tweak. Samen met u werken we aan geavanceerde internetoplossingen. Elke dag weer. Meer informatie .

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid