Projectteam Grote Griep & Coronameting

Medewerkers


Carl Koppeschaar,

Hoofdredacteur en onderzoeker Carl Koppeschaar nam in 2003 het initiatief tot de Grote Griepmeting en is nu hoofdredacteur van de Grote Griep & CoronaMeting. Hij studeerde sterrenkunde en natuurkunde met wiskunde, werd wetenschapsjournalist en -publicist, hoofdredacteur van Kennislink, en is tegenwoordig directeur van Vierkant voor Wiskunde bij het Centrum Wiskunde & Informatica.


Drs. Ronald Smallenburg,

Ronald Smallenburg was mede-initiator van de Grote GriepMeting en projectleider van het Nederlandse gedeelte van het EU FP7 programma EPIWORK (2009-2013). Dat laatste leidde tot het Europese netwerk Influenzanet, dat tijdens de International Workshop on Participatory Surveillance (IWOPS II) in 2013 in Amsterdam uitgroeide tot een wereldwijd netwerk voor griepsurveillance samen met het Australische FluTracking en het Amerikaanse Flu Near You. Ronald was eveneens projectleider van de Grote LongontstekingMeting.


Dr. Sander van Noort,

Sander van Noort is verantwoordelijk voor de data-analyse en data-visualisatie van de Grote Griep&Coronameting. Hij was mede-organisator van de Grote GriepMeting en startte in 2005 in Portugal de griepmeting Gripenet. Nadat meer landen zijn voorbeeld volgden, ontwikkelde zich de Europese griepsurveillance Influenzanet.


Prof. dr. Marc Van Ranst,

Hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de KU Leuven, waar hij virologie, epidemiologie en bio-informatica doceert/doceerde. Hij is diensthoofd van het Laboratorium Klinische en Epidemiologische Virologie (Rega Instituut) en diensthoofd van laboratoriumgeneeskunde van het UZ Leuven. Marc is zowel lid van de ‘Risk Assesement Group’ dat de risico’s van het coronavirus SARS-CoV-2 voor de volgsgezondheid analyseert, als van het ‘Wetenschappelijk Comité Coronavirus’ dat de diverse Belgische gezondheidsautoriteiten adviseert.

Ted van Essen,

Ted was tot december 2015 huisarts in Amersfoort. Hij deed wetenschappelijk onderzoek in het UMC Utrecht over de griepprik en houdt lezingen over gezond ouder worden. Daarnaast is Dokter Ted wekelijks te zien in Tijd voor MAX.


Dr. Emiel Felix,

Projectleider van de ontwikkeling van de griep- en coronameting. Samen met Carl Koppeschaar, Ronald Smallenburg en Sander van Noort indertijd initiatiefnemer van de Grote Griepmeting. Deze publieksmeting ontstond als een spin-off van het project Kennislink, waarvan hij projectleider was. Kennislink is inmiddels een belangrijke website in Nederland op het gebied van wetenschapscommunicatie. Emiel is partner bij Insights Improves, waar hij zich bezig houdt met de professionalisering van project- en verandermanagement in tal van bedrijven en overheidsorganisaties.


Drs. Jan Taco te Gussinklo (30 juli 1942 – 13 oktober 2021)

Oud-internist en medisch wetenschapsjournalist. Jan Taco schreef onder andere voor Reporters Online: https://reportersonline.nl/author/jan-taco-te-gussinklo/.

Ontwikkeling website


Rob Dieleman,

Coördinator bouwteam website. Rob heeft ruime ervaring met de ontwikkeling van webapplicaties en online-serious games. Rob is creatief ondernemer. Zijn werkgebieden zijn divers: industrie en high tech, kunst & cultuur, overheid en het sociaal domein.


Maria Driessen,

Vormgeving website

Netty Driessen,

Netty Driessen is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en programmeren van de website van de Grote Griep&CoronaMeting. Netty verdeelt sinds jaar en dag haar tijd tussen werken met het hart en werken met het hoofd. Als professioneel muzikant met passie onderweg op de Duitse Bühnen en als webdeveloper voor Loadstar BV is zij altijd te verleiden met een ingewikkeld project.

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid