home center

De Grote GriepMeting

Veertien keer volgden we met uw hulp de verspreiding van griep en verkoudheid in Nederland en Vlaanderen. De Grote Griepmeting startte in 2003.
Helaas is het niet gelukt om de Grote Griepmeting van een solide financiële basis te voorzien. Al enkele jaren financierden de initiatiefnemers de meting zelf. Maar dat gaat niet meer. Daardoor ontbreekt een basis om weer uitnodigingen te sturen, de website redactioneel bij te houden, kaarten te vernieuwen en onderzoek uit te voeren.
Voor het eerst in 15 jaar kunnen we geen wekelijkse nieuwsbrieven en herinneringen meer sturen. Iedereen kan wel zelf blijven meten. We blijven hopen op financiering door de overheid of sponsoring door het bedrijfsleven. Mocht dat voor mei 2018 niet lukken, dan houdt het echt op en gaat ook de website uit de lucht.
De Grote Griepmeting dankt alle vrijwilligers voor hun grote betrokkenheid! De griepmeting via internet is dankzij u een wereldwijd succes geworden.

Inmiddels organiseren tal van andere landen een griepmeting. De meest recente publicatie hierover is te vinden bij  JMIR Public Health and Surveillance, Vol. 3 No. 3 (2017): Jul-Sept.

Actuele meetresultaten

De stand van vandaag:

Gebruik ⌘ + scrollen om in en uit te zoomen op de kaart

Google Maps kan niet correct geladen worden op deze pagina.
Bent u eigenaar van deze website?

• Verkoudheid
• Griepachtig ziektebeeld
• Buikgriep
• Wel metingen, geen symptomen

 

Wat is griep en hoe herken je het?

Wat iedereen gewoonlijk ‘griep’ noemt, is vaak niet meer dan een zware, maar tamelijk onschuldige verkoudheid. Echte griep, of influenza, is de meest onderschatte ziekte die er is.

Hoe herken je influenza? Er bestaat momenteel nog geen test waarmee je thuis of bij de huisarts even snel kan bepalen of je een influenza-infectie hebt of een andere ziekte. Uiteraard kan iedereen wel de symptomen herkennen.

Griep in Nederland

Hoe staat het met de griep in Nederland? Bekijk de actuele stand van zaken afkomstig van het Nivel (Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg).

Griep in België

Hoe staat het met de griep in België? Bekijk de actuele stand van zaken afkomstig van het Nationaal Griepcentrum.

Griep in Europa

Hoe staat het met de griep in Europa? Bekijk de actuele stand van zaken afkomstig van het WHO Europe.

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid