Griep in het noorden

4 januari 2016 – In het noorden van Nederland lijkt griep de kop op te steken. Het is nog wel allemaal net boven de epidemische grenswaarde. Toch lijkt er regionaal iets te gebeuren.

De  overschrijding van de epidemische grenswaarde voor influenza-achtige ziektebeelden (ILI)  in de noordelijke en oostelijke provincies. Dit beeld kan nog wat veranderen als er meer metingen over de laatste week van de kerstvakantie binnenkomen.

Het aantal griepachtige ziektebeelden in geheel Nederland en Nederlandstalig België ligt onder de epidemische grens (zwarte, kromme lijn).

Doordat het nu ijzelt en sneeuwt in het noorden, én de scholen weer begonnen zijn, is de verwachting dat griep en verkoudheid in de noordelijke provincies nog zullen toenemen. Winterweer, waarbij we de verwarming opstoken en binnen dichter bij elkaar blijven, is immers ideaal voor de verspreiding van infectieziekten van de ademhalingswegen.

Carl Koppeschaar

Zie ook Eindejaarsoverzicht griep

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid