Gentherapie tegen de griep

Gentherapie tegen de griep

Messenger-RNA kan de basis worden voor een vaccin dat mensen levenslang beschermt tegen alle bekende griepvarianten. En als een nog onbekende variant opduikt, kun je op deze manier in recordtijd ingrijpen. Bij muizen lukt het alvast, schrijven Duitse onderzoekers in Nature Biotechnology.

Het idee is dan om mRNA toe te dienen dat codeert voor virusspecifieke eiwitten. De ontvanger zou die eiwitten dan moeten gaan aanmaken. Als het goed is herkent het immuunsysteem die eiwitten als lichaamsvreemd en maakt er antilichamen tegen aan. En zoals gebruikelijk wordt het recept onthouden, klaar voor gebruik tegen identieke eiwitten die écht aan een virus vastzitten.

Lees verder bij C2W

7 december 2012 14:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid