‘Maak selectiecriteria voor pandemie’

'Maak selectiecriteria voor pandemie'

Er moet een protocol komen, zodat duidelijk is wie er in geval van uiterste nood voorrang krijgt bij behandeling tijdens een grieppandemie. Dat stelt het Centrum voor Ethiek en Gezondheid (CEG) donderdag in een advies aan minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Bij een ernstige griepepidemie of -pandemie, kan het zijn dat er schaarste optreedt op de intensivecareafdelingen van ziekenhuizen. Daardoor zullen mensen die daar normaal zorg zouden krijgen, er niet terechtkunnen. Om te voorkomen dat er tijdens die crisis beslissingen genomen moeten worden, zou er vooraf nagedacht moeten worden over selectiecriteria, stelt het CEG. Wie niet wordt behandeld op de intensive care, heeft grote kans dat hij dood gaat.

Lees verder bij De Volkskrant

13 december 2012 14:32

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid