Grote Griepmeting sluit het seizoen en dankt alle Grote Griepmeters!

Dit is de allerlaatste Grote Griep Nieuwsbrief van dit seizoen. De winnaars van de Grote Griepwedstrijd worden binnenkort bekendgemaakt en ontvangen pittige prijzen.
Zonder de inzet van bijna 23 duizend Vlaamse en Nederlandse griepmeters was de meting nooit te realiseren geweest – iedereen heel hartelijk dank! Hopelijk zien we u terug bij de volgende (Europese) Grote Griepmeting!

Met het einde van het griepseizoen 2004-2005 is ook een einde gekomen aan de tweede Grote Griepmeting. Maar liefst 22753 Nederlanders en Vlamingen hebben trouw wekelijks laten weten hoe de gezondheid er voor stond en hielpen zo mee de griepgolf in kaart te brengen. Wetenschappers en het Grote Griepteam gaan zich nu buigen over de data en hopen nieuwe inzichten te verkrijgen over het verloop van de griepgolf door de Lage Landen, maar ook over de factoren die van invloed zijn op het al dan niet krijgen van griep. Met spanning kijken we uit naar de effecten van stress op de vatbaarheid voor griep. De resultaten zijn terug te vinden op www.GroteGriepmeting.nl

Prijzen!
Vele griepmeters deden niet alleen mee met de meting maar waagden zichzelf ook aan een voorspelling over het verloop van de griepgolf. Binnenkort zal bekend gemaakt worden wie er vandoor gaat met de prijzen ter waarde van € 500, € 250 en € 100, en daarmee respectievelijk de eerste, de tweede en de derde plaats hebben bemachtigd. Winnaars krijgen bericht van het Grote Griepteam.

Europese Griepmeting
Dit seizoen is nog nauwelijks over maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang! Een nieuwe Grote Griepmeting staat op stapel, maar ook zijn contacten gelegd en afspraken gemaakt voor een Europese griepmeting. Scandinavië en de Benelux zijn al enthousiast – en besprekingen met Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen zijn gaande. Miljoenen mensen kunnen straks meekijken, meedoen en mee helpen onderzoek te doen naar wat misschien wel het hardnekkigste virus is dat honderdduizenden mensen elk jaar steevast weer velt. Dankzij uw hulp weten we meer over griep dan ooit tevoren en zetten wetenschappers meer stappen in de goede richting; gezamenlijk komen we steeds dichter bij de remedie van griep.

Hopelijk mogen we volgend jaar weer op u rekenen als Grote Griepmeter – zonder u kan de grote griepmeting niet plaatsvinden. Tot het zover is wensen we u een fijne, ontspannende en zonnige zomer.

Gezondheid!

De Grote Griepmeting is een gezamenlijk initiatief van
* Kennislink http://www.kennislink.nl
* Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) http://www.cwi.nl
* Natuurwetenschap & Techniek http://www.natutech.nl
* Universiteit van Tilburg http://www.uvt.nl
* Katholieke Universiteit Leuven http://www.kuleuven.ac.be/
* Erasmus Medisch Centrum Rotterdam http://www.erasmusmc.nl
* Kennisnet http://www.kennisnet.nl
* Nederlands Instituut voor de Biologie (NIBI)http://www.nibi.nl
* Rijksinstituut voor volksgezondheid en Milieu (RIVM) http://www.rivm.nl
* Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) http://www.nivel.nl
* Nederlandse Vereniging voor onderwijs in Natuurwetenschappen http://www.nvon.nl
* De Digitale school http://www.digitaleschool.nl
* Centrum voor Mondiaal onderwijs (CMO) http://www.CMO.nl
* Martin Takken http://www.martintakken.nl

en wordt financieel ondersteund door:
* Astronet http://www.astronet.nl en
* Insights International http://www.insights-int.nl/

DeGroteGriepMeting is powered by
* TweakDSL http://www.tweakdsl.nl/

1 november 2004 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid