Grotere vraag griepvaccins

30 november 2005 – Huisartsen in Noord-Nederland zijn vrijwel allemaal door hun voorraad griepprikken heen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De meeste mensen met een indicatie hebben de griepprik al gehaald, alsdus het dagblad op 27 november, maar mensen die alsnog een griepprik willen, moeten wachten tot half december. Pas dan komt de nalevering van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI). Het NVI had niet verwacht dat dit jaar zo veel mensen om een griepprik zouden vragen, bestellingen in de afgelopen zomer waren gebaseerd op de vraag van voorgaande jaren. Na de eerste levering in oktober bleek de vraag veel groter te zijn dan het aanbod van de NVI.

Geen bescherming tegen vogelgriep
“We hadden, er juist op gerekend dat de vraag dit jaar minder zou zijn”,” zegt een woordvoerster van het NVI in het Dagblad van het Noordern. “Ik durf niet te zeggen of de opkomst van de vogelgriep er iets mee te maken heeft, maar de vraag in Nederland is dit jaar twee keer groter dan normaal. Wellicht dat de berichtgeving in de media mensen toch ongerust heeft gemaakt, terwijl de griepprik absoluut geen bescherming biedt tegen de vogelgriep. Hoe dan ook: we doen ons best, maar sneller dan half december kunnen we niet leveren.”

De huisartsen, geeft huisarts A. van Loo van het gezondheidscentrum in Westerbork toe, hebben zich ook verkeken op de vraag. Hij denkt dat de opkomst van de vogelgriep veel mensen, die normaal geen griepprik halen, heeft doen besluiten zich toch te laten vaccineren.

Bron: Dagblad van het Noorden

30 november 2004 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid