Mexicaanse griep vooral gevaarlijk voor kinderen

1 november 2010 – Hoewel de Mexicaanse griep afgelopen winter milder uitpakte dan verwacht, bleek het virus nog altijd dodelijker dan de ‘gewone’ griep. Vooral kinderen moesten het ontgelden. In een nieuw Brits onderzoek wordt daar voor de eerste keer getalsmatig naar gekeken en de boodschap luidt: vaccineren helpt.

Het is nu officieel bevestigd: kinderen zijn extra kwetsbaar voor de Mexicaanse griep. Hoewel het risico voor peuters, kleuters en pubers die al ziek zijn het hoogst is, betekende het nieuwe griepvirus eveneens gevaar voor gezonde kinderen. Dat schrijven artsen Nabihah Sachedina en Liam Donaldson van het Britse Ministerie van Volksgezondheid in het medische tijdschrift The Lancet. In totaal verzamelden de arts-wetenschappers gegevens van 70 kinderen die allemaal jonger dan 18 jaar waren toen ze aan de Mexicaanse griep – overleden.

Lees het volledige bericht op Kennislink

4 november 2010 13:35

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid