Nederland griept een beetje

2 februari 2007 – Nederland griept een beetje. Op de website van de Grote Griepmeting is te zien dat het percentage griepachtige ziekteverschijnselen met name de afgelopen week is gestegen. Ook het aantal nieuwe gevallen op een dag vertoont een toename. Dit kan een voorbode zijn voor een epidemie van wintergriep.

Van de omringende landen rapporteren Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Griekenland, Tsjechië, Frankrijk, Hongarije, Portugal en Roemenië een toename in het aantal griepgevallen. In Luxemburg en Schotland lijkt de griep weer wat op zijn retour.

Het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) meldde in week 3 dat 41 mensen op de 100.000 inwoners met influenza-achtige ziektebeelden (IAZ) werden gerapporteerd door peilstations van huisartsen. In week 4 bleef dit min of meer gelijk op 40 op de 100.000 inwoners. Het aantal influenza-achtige ziektebeelden is iets boven normaal in heel Nederland. Van een epidemie is pas sprake als het aantal gevallen stijgt boven 60 op de 100.000 inwoners.

Op dit moment is de jongste leeftijdsgroep van 0 – 4 jaar het meest getroffen. Het influenza-achtig ziektebeeld werd afgelopen weken ook relatief vaak gezien in de oudste leeftijdsgroep.

Meer informatie:

NIVEL: De griepactiviteit in Nederland 2006/2007

1 november 2006 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid