Vogelgriep rukt weer op

22 maart 2007 – Het H5N1-vogelgriepvirus is aan een nieuwe opmars begonnen. In Egypte zijn opnieuw twee mensen aan vogelgriep overleden. Daarmee komt de teller van dit zwaarst door vogelpest getroffen land in Afrika op elf.

Ook in Indonesië bezweken de afgelopen maanden weer nieuwe slachtoffers aan het H5N1-virus. Officieel bedraagt het aantal slachtoffers in Indonesië nu 62. Verder viel er een slachtoffer in China. In Vietnam raakt pluimvee in steeds meer provincies besmet. In Thailand is het virus aangetroffen bij eenden. En in Japan en Zuid-Korea is een aantal pluimveebedrijven besmet geraakt. Onlangs dook het virus op in Hongarije en bij een kalkoenbedrijf in Engeland (Suffolk).

Internationale organisaties waarschuwen voor de gevaren van de opleving van het virus onder pluimvee en stellen dat blijvende alertheid geboden is.

Bron: Vasteprik, Magazine over vaccinatie, maart 2007

30 november 2004 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid