Winnaars prijsvraag bekend

Vele Griepmeters deden mee met de prijsvraag van de Grote Griepmeting en stuurden een voorspelling in over hoe griep in seizoen 2005-2006 over Nederland en Vlaanderen zou trekken. De Grote Griepmeting is onlangs afgesloten en de data geanalyseerd. De winnaars zijn bekend!

Griepmeter ‘Bashram’ kwam op de eerste plaats met een score van 2,53283. ‘Joost Bosman’ volgde met een score van 3,32618. Op de derde plaats staat ‘Luc vandenbroele’ 3,40697. De prijswinnaars kunnen hun prijs binnenkort op hun bank- of girorekening verwachten!

Ingezonden voorspellingen kregen een hogere score naarmate de voorspelling meer afweek van de werkelijkheid. Score nul zou de werkelijkheid perfect hebben voorspeld. De laagste score komt dus overeen met de beste voorspelling. In de formule die voor deze berekening is opgesteld, zit ook een compensatiefactor voor inzendingsdatum, omdat vroege inzenders meer risico nemen dan late. Het is immers geen kunst om een voorspelling in te sturen als de griepgolf al is geweest. Daarom ontvingen inzendingen meer compensatiepunten naarmate ze later binnenkwamen. Zie ook het forum voor de exacte rekenformule die bij de berekening is gebruikt.

1 november 2005 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid