hoe werkt het

Hoe het werkt

Door mee te werken helpt u ons om de ontwikkeling van infectieziekten te volgen en – letterlijk – in kaart te brengen. Dit is van groot belang voor de volksgezondheid. Dank alvast!

Allereerst vult u uw profiel in.
Een aantal belangrijke kenmerken zoals leeftijd en geslacht worden daarmee vastgelegd. Dat is nuttig voor verder onderzoek. U blijft anoniem.

Iedere week ontvangt u een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Daarin kunt u aangeven of symptomen heeft of niet. Wanneer u symptomen heeft krijgt u een aantal aanvullende vragen. Op basis van uw antwoorden volgt een uitslag in de vorm van een vermoedelijke diagnose. Dit is geen medische diagnose. We vragen alleen naar symptomen die duiden op griep, verkoudheid, allergie en buikgriep. Indien u andere symptomen hebt of om wat voor reden dan ook bezorgd bent, raden we u aan contact op te nemen met uw huisarts.

Uw informatie en die van vele anderen wordt op de kaart gezet. Zo is te zien hoe de een eventuele griep, verkoudheid of coronagolf zich ontwikkelt.

In het resultatenarchief kunt u de uitkomst van uw eigen metingen altijd terugzien.

Heeft u problemen met de formulieren of andere vragen?

Neem contact op met support@griepencorona.nl

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid