Nieuwsbrief 26-03-2004: de laatste loodjes…

Op dit moment lijkt het griepseizoen al weer lang geleden. Maar wij zijn nog volop bezig met het verwerken van de resultaten. Deze zullen op 19 mei tijdens het feestelijke slotevenement worden gepresenteerd.

Beste Griepmeter,

Het is aftellen geblazen. Bijna 1 april. Op het moment dat ik dit schrijf schijnt de zon. De lente is aangebroken en dan lijkt het griepseizoen al weer lang geleden. Op dit moment zijn we druk bezig met het verwerken van de hele stroom data die dit project heeft opgeleverd. Op de site is trouwens te zien dat voor het eerst het aantal verkouden mensen onder de 20 procent gezakt is. Dat is een goed teken.

HET GROTE GRIEPSYMPOSIUM
Vanaf 1 april is de mogelijkheid om je aan te melden voor dit feestelijke slotevenement. Dit griepsymposium vindt plaats op 19 mei in het science center NEMO te Amsterdam. Er zal een leuk programma zijn voor jong en oud. Ik kan al vast verklappen dat er een gigagek griepspel zal zijn, wetenschappelijke praatjes voor de geïnteresseerden en natuurlijk een feestelijke prijsuitreiking van de griepwedstrijden. Als je vanaf 1 april inlogt op de site vind je een link waar je je aan kunt melden. Er is maar beperkt plaats dus wees er wel vlug bij en hou de site goed in de gaten!

VOGELGRIEP UPDATE
Op zich is het rustig rond de vogelgriepepidemie in Azië. Toch kwam er deze week weer een bericht dat er vermoedelijk een nieuw slachtoffer is gevallen. Dit maal betreft het een Vietnamees jongetje van 12. De wereldgezondheidsorganisatie wacht nog op bevestiging van officiële instanties om er zeker van te zijn dat het om vogelgriep ging. Mocht dit inderdaad zo zijn, dan is dat best opmerkelijk. Want het laatste besmettingsgeval vond plaats op 16 februari. Dit betrof een 16 maanden oude baby.

LAATSTE LOODJES
Namens de organisatie van de Grote Griepmeting – wij zijn allemaal vrijwilligers – wil ik iedereen hartelijk danken voor de deelname. Zonder jullie geen resultaten dus ook geen informatie. Er gaan al geluiden op dat er volgend jaar een tweede Grote Griepmeting zal plaatsvinden. Maar zover is het nog lang niet. Volgende week de laatste brief en vanaf donderdag 1 april – dit is geen grap – kun je je aanmelden voor het griepsymposium.

Oh ja, de inzendingen voor de scholierenwedstrijden moeten voor 2 april binnen zijn op onderstaand adres.

Santé!

Tycho Malmberg NIBI – Expertise Centrum Biologie

NIBI
Postbus 19245
3501 DE Utrecht

1 november 2003 00:00

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid