In Overijssel woedt de griep het hevigst

29 januari 2016 – Op de Grote Griepmeting wordt iedere dag een kaart voor Nederland en Vlaanderen aangemaakt. De griep per regio daarin is statistisch verantwoord, want heeft betrekking op de rapportages van grote aantallen griepmeters. De bijbehorende tabellen voor Nederland en Vlaanderen worden uiteraard ook iedere dag bijgewerkt.

Hierboven een griepkaart voor week 3, die specifiek gemaakt is voor de verschillende provincies. Er is rekening gehouden met de verschillen in epidemische grenswaarden tussen Nederland en Vlaanderen. Aan de hand van deze kaart is goed te zien te zien dat het aantal influenza-achtige ziektebeelden (ILI) in Overijssel het hoogst is, gevolgd door de naburige provincies Gelderland en Flevoland. In Groningen, Drenthe, Friesland, Zuid-Holland, Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant lag het aantal griepgevallen in week 3 beneden de epidemische drempel. Die provincies kleuren dus nog gewoon ‘grijs’.

Carl Koppeschaar

Zie ook Griep in het land

Laat een reactie achter

Stichting Citizen Science heeft ten doel het bevorderen van burgerwetenschap. De stichting tracht dit doel onder meer te bereiken door het ontwikkelen en exploiteren van een digitale infrastructuur voor participatief onderzoek. Via deze digitale infrastructuur kunnen burgers meedoen aan online metingen en ook online metingen initiëren.

© 2023 griepencorona.nl Privacybeleid